Решена е мярката за заподозрените за взрива: За 4 от задържаните

...
Решена е мярката за заподозрените за взрива: За 4 от задържаните
Коментари Харесай

Постоянен арест за 4 от задържаните у нас заради взрива в Истанбул

Решена е мярката за обвинените за гърмежа: 

За 4 от арестуваните ще се желае непрекъсната мярка задържане по стража. Петият обвинен - жена със съществени здравословни проблеми, по нея е избрана по-лека мярка. Всички арестувани са непознати жители, един от тях е и с българско. Събират се доказателства за съпричастност и на други лица, съобщи прокурор Ангел Кънев, съобщи Българска национална телевизия.

По-рано през днешния ден стана ясно, че петима обвинени за подкрепяне на атентатора в Истанбул са арестувани в България. Трима от тях са жители от Молдова, а един мъж и една жена са от арабски генезис. На тях са повдигнати обвинявания за каналджийство през територията на България и за тероризъм и подкрепяне, осъществен на територията на непозната страна.

Сийка Милева, представител на основния прокурор, удостовери информация, че има повдигнати обвинявания на петима души за подкрепяне на разположение, което най-вероятно е причинителят на атентата в Истанбул. Четирима са арестувани за 72 часа и е импортирано искане за непрекъснатия им арест. Помощта, която са оказвали, е по-скоро след атентата. Тя е логистична и информационна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР